Ioana d'Arc

"Să sacrifici ceea ce ești și să trăiești fără credință, este o soartă mult mai teribilă decât moartea.” Ioana D’Arc

“Mai degrabă aș muri decât să fac ceva care știu că este un păcat, sau că e împotriva voinței lui Dumnezeu.” Ioana D’Arc

“Dacă nu sunt, fie ca Dumnezeu să ma pună acolo; iar dacă eu sunt, fie ca el să Dumnezeu să mă țină.”

“Tu spui că ești judecătorul meu; Nu știu dacă ești; dar ia seama bine să nu mă judeci rău, pentru că te pui pe tine însuți în mare pericol.”

Ioana d'Arc (Joan of Arc sau Jeanne d'Arc) ( 6 ianuarie 1412 – 30 mai 1431) este una din figurile sfinte și emblematice ale Franței, fiind supranumită și Fecioara din Orleans. I s-a atribuit faptul că, în urma unor viziuni, Dumnezeu i-a comunicat să se reîntoarcă pământurile Franței care erau dominate de Anglia după Războiul de o sută de ani (1337 - 1453). Sfinții sunt întotdeauna diferiți de oamenii obisnuiți, astfel că evenimentele din viața lor nu sunt câteodată înțelese la adevarata lor valoare, decât după mulți de ani de la dispariția lor. Ea a fost canonizată în 1920, după 489 ani de la moarte.