Jacob Bohme

"Întreaga noastră doctrină nu este nimic altceva decât o Instrucțiune, arătând cum omul poate crea un regat de lumină în interiorul său. El, în care aceast izvor a fluxurilor de putere divină curge, aduce Sinelui său chip divin și substanțialitate cerească. În el se naște Iisus din Fecioară, și tot el nu va muri o veșnicie." Jacob Bohme

"Iubirea este mai mare decât Cel mai Înalt. Iubirea este mai mare decât cel mai Mare. Da, este într-un anumit sens, mai mare decât Dumnezeu; în timp ce totuși, în sensul cel mai înalt, Dumnezeu este Iubire și Iubirea este Dumnezeu. Iubirea fiind cel mai înalt principiu este virtutea tuturor virtuților; de unde acestea curg." Jacob Bohme

Arborele_Vietii_Copacul_Alchimic.jpg

Jakob Böhme (probabil 24 aprilie 1575-17 noiembrie 1624) - filozof, cel mai important reprezentant al al acestui curent german după Meister Eckhart. Mistic protestant, Jacob Böhme s-a născut în Alt Seidenberg, Silezia. Fiu de țărani, de meserie cizmar, el a primit doar o educație elementară, dar a fost un student entuziast al Bibliei și lucrărilor lui Paracelsus.

Într-o dimineață, privind jocul luminii soarelui pe un vas de cositor, el a avut o iluminare spirituală extraordinară, și a început să scrie cărți. Cărți uimitoare. Oamenii de stiință de la marile universități germane au fost uimiți că un meșter poate produce lucrări precum "Cele Trei Principii ale Esenței Divine" și "Întreita Viață a Omului".

B#U00c3#U00b6hme_Sfera_Filozofica_Cosmogonie_1620_0.JPG

"Dumnezeu nu ne-a creat pentru stăpânire, ci ca instrumente ale frumuseții sale uimitoare." Jacob Bohme

Jacob Boehme Imagini

Jacob Boehme Ilustratii