Lumini de Crăciun

 

Lumini de Crăciun

"Lumini de Crăciun" 2014 Eveniment Cultural si Spiritual, la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a organizeazat luni, 8 decembrie 2014, ora 18.30, în Sala Auditorium (Sediul central din Piaţa Amzei, Str. Tache Ionescu, 4), un concert meditativ dedicat sărbătorilor de iarnă.

Concertul susţinut de Sangit Chamber Ensemble, a fost urmat de o serie de conferinţe publice cu tema Cultura Spiritului – Realizarea Sinelui, ce vor avea loc în aceeaşi sală, în fiecare joi de la ora 18.00.

Membrii ansamblului: Anne Marie Ene (vioară), Cleopatra David (soprană), Avadhut Kasinadhuni (vioară) şi Miron Vasilescu (pian). Programul va conţine de la colinde româneşti până la Iarna de Vivaldi si valsuri vieneze. şi va fi însoţit de meditaţie şi o proiecţie de film.

Sangit Chamber Ensemble a debutat în decembrie 2008 cu premiera românească a lucrării Gloria in excelsis Deo de G. Fr. Händel.

Repertoriul iniţial conţinea lucrări clasice şi baroce, dar datorită cunoaşterii şi experienţei pe care violonista Anne Marie Ene le are în domeniul muzicii clasice indiene, concertele includ acum şi această străveche artă.