Realizarea Sinelui şi Cultura Spiritului

 

Realizarea Sinelui şi Cultura Spiritului

Şi tu poți deveni un om iluminat prin Realizarea Sinelui. Programele noastre sunt însoțite de proiecții video, audiții muzicale, lecturi, minirecitaluri și ateliere. Fiecare conține teorie și practică. Nu este nevoie de echipament special și nici de înscriere prealabilă, se poate începe oricând.

man__0.jpg

Realizarea Sinelui reprezintă pasul final în evoluţia spirituală şi echivalează cu o iniţiere în cunoaşterea propriului Sine. Milioane de oameni, fără deosebire de rasă, religie, vârstă, au experimentat Realizarea Sinelui, individual sau în masă.

girl_0.jpg

Teme principale:
Metode de evoluţie spirituală evolutive
Realizarea Sinelui – Metoda instantanee de iluminare
Traseul psihologic, filozofic şi spirituală către realizarea sinelui

il prez__0.jpg

Traseul psihologic, filozofic şi spiritual către Realizarea Sinelui:

Domnul Krişna către Arjuna - Bhagavad Gita ( cca. 6000-7000 ani): "Tăind cu sabia Cunoaşterii Sinelui îndoiala din inimă, născută din ignoranţă, îndreaptă-te spre unirea cu Dumnezeu şi înalță-te."

Leonardo da Vinci (1452 - 1519): "Nu există stăpânire mai mică sau mai mare decât cea a propriului sine." / "Nu poți deține nimic, mai mult sau mai puțin, în afara controlului asupra ta însuți."

Galileo Galilei (1564 - 1642): “Toate adevărurile sunt uşor de înţeles imediat ce sunt descoperite; important este să le descoperi.“ / “Nu poţi să înveţi ceva pe cineva. Poţi doar să-l ajuţi să găsească răspunsul în el însuşi.”

William Blake (1757-1827): "Dacă percepţia s-ar purifica, fiecare lucru ar apărea așa cum este, infinit." respectiv "Adevărata metodă de cunoaştere este să experimentezi."

Clive Staples Lewis (1863–1929): "Fii sigur că ascunzişurile persoanei tale nu sunt o taină pentru El; şi într-o bună zi vor înceta să fie şi pentru tine o taină. Tiparul în care se toarnă o cheie e un lucru de mirare celui ce n-a văzut în viaţa lui o cheie: şi cheia însăşi este de mirare celui ce n-a văzut vreodată un zăvor. Sufletul tău are un chip ciudat fiindcă e un gol făcut anume să se potrivească cu o protuberanţă din infinita suprafaţă a substanţei divine, sau o cheie făcută să descuie una din uşile casei cu mai multe încăperi. Căci nu umanitatea în abstract e aceea care trebuie mântuită, ci tu."

Carl Gustav Jung (1875-1961): "Dorinţa de realizare îl împinge în mod natural pe om să fie el însuşi. Având şansa de a fi el însuşi, individul ar putea creşte fără îndoială către forma sa proprie, dacă n-ar exista obstacolele şi inhibiţiile cunoscute, care să-l împiedice de la a deveni ceea ce este cu adevărat menit a fi. Dar cum omul nu a trăit decât relativ puţine milenii în stare de civilizaţie, în schimb a trăit multe sute de mii de ani în stare primitivă, modurile funcţionale arhaice sunt în el virtualmente extraordinar de vii şi uşor de activat."

Ramana Maharshi (1879-1950): “Este fals să discuţi despre realizare. Ce se află acolo pentru a fi realizat? Existenţa reală este ceea ce este, întotdeauna. Cum să o realizezi? Noi am realizat numai ceea ce este ireal; trebuie să renunţăm la această atitudine. Noi nu creăm nimic nou şi nici nu dobândim ceva ce nu am avut înainte. Ilustrarea ce este oferită în cărţi este următoarea: săpăm o fântână şi creăm un puţ imens. Spaţiul din puţ sau fântâna nu a fost creat de noi; noi doar am îndepărtat pământul ce umplea acel spaţiu. Spaţiul a fost acolo înainte şi de asemenea se află şi acum acolo. În mod similar, trebuie ca pur şi simplu să îndepărtăm impresiile ireale pe care le avem despre existenţă şi, astfel, Sinele va străluci el însuşi.”

Constantin Brâncuși (1876 - 1957): „Bucuria cea mai mare, este contactul dintre esența noastră și esența eternă." / "Cine nu iese din Eu, nu atinge Absolutul şi nu descifrează nici viaţa."

sm ilum_0.jpg

Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011): “Această cunoaştere a [trezirii Sinelui] a devenit un fel de cunoaştere pe care oamenii nu ar accepta-o, pentru că noi trăim prin ştiinţă sau raţionalitate. Dar ea este dincolo de asta, Einstein a spus-o foarte clar, şi anume că există o zonă de torsiune dincolo de minte. Şi trebuie să ajungeţi în acea zona unde dobândiţi ştiinţa cognitivă – e numită ştiinţă, dar eu aş numi-o personalitate cognitivă. Deci cum se poate întâmpla să mergeţi dincolo de minte? Căci orice încercaţi este numai cu ajutorul minţii. Prin urmare a merge dincolo de minte nu este posibil. Dar această putere care face posibil acest lucru rezidă in osul triunghiular. Când se ridică, mişcarea acestei puteri e atat de lină. Ea este păstrată în interiorul nostru pentru că acum trebuie sa aibă loc ultimul pas in evoluţie. William Blake… Shakespeare… Ei erau suflete [care si-au] Realizat Sinele. Modul în care s-au exprimat, arată foarte bine cum erau foarte detaşaţi şi cât de frumos au înţeles ei realitatea.”

Evenimentele din Bucureşti
Evenimentele din toată România

Contact: culturaspiritului@gmail.com
https://www.facebook.com/CulturaSpiritului