Spectacol Omagial 23 Martie 2014

 

Spectacol Omagial 23 Martie 2014

În seara zilei de 23 martie 2014, a avut loc un program public dedicat zilei de naştere a Domniei sale Shri Mataji Nirmala Devi, cea care a dat Realizarea Sinelui la sute de mii de oameni prin metoda Sahaja Yoga. Programul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Au venit câteva zici de persoane care doreau să descopere beneficiile meditaţiei Sahaja Yoga. A fost proiectată înregistrarea programului susţinut de Shri Mataji la Bath (Anglia) în anul 1984, după care cei prezenţi au experimentat trezirea Energiei Kundalini şi perceperea vibraţiilor. Programul a fost însoţit de recitaluri de muzică clasică europeană şi indiană susţinute Sangit Chamber Ensemble: Cleopatra David (soprană), Anne Marie Ene (vioară), Avadhut Kasinadhuni (vioară şi tabla), Miron Vasilescu (pian)

Prezentare:

Sangit Chamber Ensemble şi-a început activitatea ca trio, având în repertoriu lucrări clasice şi baroce. Datorită cunoaşterii şi experienţei pe care violonista Anne Marie Ene le are în domeniul muzicii clasice indiene, concertele includ acum şi această străveche artă.

Termenul „Sangit” înseamnă în limba sanskrită „muzică”. Deşi relaţionarea muzicii de cameră europene cu spiritualitatea indiană ar putea părea improprie, există o explicaţie simplă pentru aceasta: muzica vine din spirit (Atma în sanskrită), iar spiritul este universal.

Sangit Chamber Ensemble nu practică arta muzicii doar pentru valoarea sa estetică, ci mai ales pentru cea spirituală. Scopul este obţinerea Realizării Sinelui prin metoda Sahaja Yoga creată de Shri Mataji Nirmala Devi şi experimentarea vibraţiilor muzicii.