Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /home/funbadin/public_html/includes/menu.inc).

Wolfgang Amadeus Mozart

“Muzica nu se găsește în note ci în liniștea dintre ele.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Nu acord atenție nici preamăririlor și nici reproșurilor la adresa mea. Pur și simplu îmi urmez propriile trăiri.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Melodia este esența muzicii. Compar un bun muzician cu un rafinat cal de curse, iar contrapunctiștii fiind salahorii care aduc poșta cu caii; prin urmare se recomandă să îi lăsăm pe toți în pace și să ne reamintim vechiul proverb italian, “Chi sa più, meno sa” – Cine cunoaște mai mult, știe mai puține.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Cu toate acestea pasiunea, fie ca este violenta sau nu, nu ar trebui exprimata pana la a atinge punctul dezgustului; iar muzica, chiar si in situatii de cea mai intensa groaza, niciodata nu ar trebui sa fie dureroasa urechii ci ar trebui sa o delecteze si sa o farmece si prin aceasta intotdeauna ramane muzica.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Eu nu aud în imaginația mea părți succesive din compoziții, ci le aud gleich alles zusammen – toate odată în același timp.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Singurul lucru asupra căruia insist este acela că ar trebui să arăți întregii lumi că nu îți este frică. Fii tăcut dacă alegi asta; însă când este necesar-vorbește, și fă-o în așa fel încât oamenii să își amintească asta.” Wolfgang Amadeus Mozart

"Cât de puternic este un sunet muzical." Wolfgang Amadeus Mozart

“Ce desfătare este asta! Într-un vis agreabil și viu au loc toată această inventare, această efuziune ...” Wolfgang Amadeus Mozart

“Ce poate fi mai groaznic decât un flaut? - Două flaute!” Wolfgang Amadeus Mozart

““Când sunt... când sunt eu însumi pe deplin singur... sau în timpul nopții când nu pot dormi, în astfel de ocazii ideile îmi curg cel mai bine și mai abundent. Nu știu de unde și cum vin aceste idei, nici nu le pot forța.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Ca și moartea, când ajungem să o analizăm îndeaproape, este adevăratul țel al existenței noastre, de-a lungul ultimilor câțiva ani mi-am format părerea că este o astfel de relație strânsă cu acest cel mai bun și mai veritabil prieten al omenirii, încât imaginea morții nu mai este deloc îngrozitoare pentru mine, ci este într-adevăr foarte liniștitoare și consolatoare.” Wolfgang Amadeus Mozart

“A vorbi bine și elocvent este o foarte mare artă, însă una la fel de mare este să știi momentul potrivit când să te oprești.” Wolfgang Amadeus Mozart

“Este o greșeală să gândești că practica artei mele a devenit ușoară pentru mine. Te asigur dragă prieten, că nimeni nu a acordat o atât de mare grijă studiului compoziției așa cum am făcut-o eu. Cu greu există vreun maestru faimos din muzică ale cărui lucrări să nu le fi studiat frecvent și cu sârg .” Wolfgang Amadeus Mozart

Scurtă bibliografie:
Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756, Salzburg, d. 5 decembrie 1791, Viena) a fost un compozitor german și austriac, unul din cei mai prodigioși și talentați creatori în domeniul muzicii clasice, o incarnare a muzicii însăși.

Alte personalităţi despre Mozart:
"Muzica se adresează direct spiritului uman, fără limbaj, fără teorii. O primeşti sau nu o primeşti. Muzica este muzică. Poate să fie multe lucruri. Poate fi şi o rugăciune. Are un limbaj foarte profund, de bază, universal, se adresează sufletului oamenilor, de aceea oamenii înţeleg. Nu e o problemă de limbă, de educaţie. Muzica ridică fiinţa omenească la o altă vibraţie. Sunt unii compozitori care au mai multă afinitate pentru această vibraţie decât alţii, de exemplu Mozart. În momentul în care oricine, chiar dacă nu are cunoştinţe de muzică, ascultă Mozart înţelege, profund şi fără cuvinte, dar înţelege. Am văzut acest lucru la copiii mici, care sunt extrem de agitaţi şi cărora dacă le pui Mozart se liniştesc." - Christian Badea

"Muzica lui Mozart este atât de pură și de frumoasă astfel că o văd că pe o reflectare a frumuseții interioare a universului." - Albert Einstein

"Mozart ar fi trebuit să compună Faust." Johann Wolfgang von Goethe - Conversaţii cu Eckermann (1827)

"El mi-a trezit admirația când am fost tânăr; el mi-a provocat disperarea atunci când am ajuns la maturitate; el este acum confortul la bătrânețe." - Gioachino Rossini

"Mozart este strălucirea Soarelui." Antonin Dvorak, (editia. Sourek ) - "Letters and Reminiscences" (1954)

“Acei oameni care au fost suflete realizate au creat artă veşnică. Astfel că se poate spune de pildă despre Michelangelo că a fost un suflet realizat. Deci, munca lui este artă veşnică. Iar ei produc artă care creează vibrații. Puteți simți vibrațiile de la el, (...) atunci când te duci la Capela Sixtină și vezi muncă lui, totul te umple cu vibrații. Ei sunt creatori de vibrații. Imaginați-vă! Muzicieni, cum ar fi Mozart...; Mozart creează vibrații.” Shri Mataji Nirmala Devi Santa Cruz California (USA -1 Oct 1983)

"Beethoven, Brahms, Mahler, Chopin, Schubert... sunt muzicieni. Mozart este Muzica." Herbert Von Karajan

“Toate aceste vibrații le primiți acolo prin senzații, ele pot fi decodate și puteți verifica totul. Stând aici, puteți simți vibrațiile oricărei persoane. Altădată am spus că Mozart a fost născut realizat. Așa că m-au întrebat: "De unde știm?" Le-am spus, "Puneți-vă atenția în palme și gândiți-vă la Mozart", iar vibrații extraordinare au început imediat să circule. Când astfel de suflete realizate redau muzică sau crează picturi, pentru o personalitate realizată este cea mai mare sursă de bucurie, pentru că nu trebuie să gândească despre asta. Iar esența creatorului bucuriei devine una cu a lor. O simțiți curgând în voi.” Shri Mataji Nirmala Devi - Vienna (Austria - 30 Sept 1982)